Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tengeri gyümölcsei - rák, kaviár, kagyló képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Tengeri gyümölcsei - rák, kaviár, kagyló - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Tengeri gyümölcsei - rák, kaviár, kagyló
Keresés
Találatok száma - 8 db
Kagyló sütőben

Kagyló sütőben

Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton. Hideg, folyó víz alatt sikáljuk le a kagylók héját, a 'szakállukat' tépkedjük ki. Öntsük a bort egy nagy lábosba és adjunk hozzá kb. ugyanannyi vizet, forraljuk fel, majd dobjuk bele a kagylókat, fedjük le, nagy lángon főzzük, amíg 3-4 perc alatt kinyílnak a kagylók. (dobjuk ki, amelyik nem nyílt ki!). A morzsát, a felaprított petrezselymet és a fokhagymát pirítsuk meg enyhén olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. Szedjük szét a kagylókat, a kagylóhúst héjastól tegyük egy tepsibe, szépen egymás mellé őket. Szedjünk mindegyikre egy adag morzsát, pár perc alatt süssük ropogósra a sütőben

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

Aki a kagylót szereti, örülni fog ennek a receptnek. Semmi faxni, felesleges ténykedés, az eredmény mégis fenomenális. A kockára vágott szalonnát kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sok petrezselyemzöldet, kagylóhúst. Fűszerezzük, majd fehérborral, tejszínnel ízesítjük, beforraljuk...

Paella tenger gyümölcseivel

Paella tenger gyümölcseivel

Ne idegenkedj a tengeri herkentyűktől, pláne hogy fagyasztott formában már nálunk is egyre több helyen kapni...A csirkét megmossuk, darabokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra daraboljuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A garnélát és a kagylót megmossuk, illetve a mélyhűtöttet felengedjük. A csirkét egy serpenyőben forró olajon minden oldalról megsütjük, végül hozzáadjuk a felaprított hagymát, és együtt pirítjuk őket. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a borsót, sóval-borssal ízesítjük. Beletesszük a rizst, majd felöntjük a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet és a vízben feloldott sáfrányt. ..

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Rákragu naranccsal és zellerrel

Rákragu naranccsal és zellerrel

Egy igazán jó kis mediterrán hangulatú recept. Tulajdonképpen csak előnyei vannak: gyorsan elkészíthető, érdekes, jókedvre hangol. A főzés és az étkezés is. Kellhet még más? A póréhagymát, apró kockára vágjuk és lepirítjuk. A zellert előfőzzük, majd hozzáadjuk lepirított póréhoz a rákokkal együtt. Ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, tejszínnel dúsítjuk, és a végén jól kiforraljuk. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belsejét. A töltelékhez a kétfajta rizst, valamint a főtt és a nyers tojást összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal...

Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal

Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal

Amikor a mesterszakács feldobja egy kicsit a rántottát, ez bizony erről szól. Nem feltétlenül csak a királyrák, amitől más lesz. A rántottához, a megtisztított rákokat forró olajban süssük meg, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet és a felvert tojásokat. Mindkét oldalát süssük meg, de óvatosan, nem szabad kiszárítani...

Hirdetés
Receptek rákból, kagylóból, polipból

Receptek rákból, kagylóból, polipból

Hal kagylóval, zöldborsóval - A hagymát felszeleteljük, olívaolajon megpirítjuk, majd rátesszük a kagylót, hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymagerezdet. Amikor a kagyló kinyílt, akkor félretesszük. A halat kockára vágjuk. Serpenyőben megpirítjuk a zöldborsót és az apróra vágott vöröshagymát, majd mellétesszük a kockákra vágott paradicsomot. Végül összeforgatjuk a kagylóval. Citromkarikával és toast-tal tálaljuk. További receptek: Tenger gyümölcsei saláta - Kókuszos királyrák paradicsommal - Vajhal fekete kagylóval - Tenger gyümölcsei ínyenc saláta - Rákfarok tejszínes mártásban - Hal kagylóval, zöldborsóval - Rózsaborsos királyrák - Medvehagymával ízesített, töltött rák - Homár citromfűvel - Zarzuela - Folyami rák harcsával...

Tenger gyümölcsei fehér kínai tésztával saláta öntettel

Tenger gyümölcsei fehér kínai tésztával saláta öntettel

Díszítéshez salátalevél. A tenger gyümölcseit előkészítjük a 'tenger gyümölcsei rizzsel' receptnél ismertetett módon, majd sós vízben 10 perc főzéssel tésztát főzünk és leszűrjük, l dl olíva olajjal összekeverjük...A főtt tésztát tányérra halmozzuk és a tetejére öntjük a tenger gyümölcseit, megöntözzük kefires saláta öntettel, új hagymát vagdalunk rá, citromkarikával díszítjük.

Tenger gyümölcsei receptek

Tenger gyümölcsei receptek

Tenger gyümölcsei receptek a Jólkifőztem.hu oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Manapság már egyre több helyen lehet kapni tengeri herkentyűket, ezért összegyűjtöttük, azokat a recepteket, amiből ízletes ebédet főzhetsz. Tudtad például, hogy a kagylót megfelelően elkészítve milyen fenséges falatokat kaphatsz? Ezen kívül megismerheted a még a különféle tengeri és édesvízi halak elkészítésének a módját is. A rengeteg féle lazac recept mellett a sushi készítés rejtelmeibe is beleshetünk. Főzzünk valami finomat!

Tuti menü