Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Süllő, fogas - hal recept képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Süllő, fogas - hal recept - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Süllő, fogas - hal recept
Keresés
Találatok száma - 8 db
Almával töltött süllő

Almával töltött süllő

Oldalunk azért jött létre, hogy bemutassuk, mivel is foglalkozunk mi a szabadidőnkben. Nem kevesen a gasztronómiai élvezeteknek hódolunk. Erre remek példa az itt bemutatott Almás süllő receptje, ami egy nem teljesen szokványos elkészítési módja vizeink királynőjének a fogasnak vagy süllőnek. Érdemes kipróbálni! Amennyiben van kedved, te is közzéteheted a kedvenc hobbidat a neten nálunk! Gyere és csatlakozz!

Citromos fogasragu tollhegytésztán

Citromos fogasragu tollhegytésztán

Először is: a fogasfilét ennél az ételnél nagyobb kockára vágjuk, majd sózzuk, lisztezzük. Vajat tegyünk alá - ez fontos, ha igazán ki akarjuk hozni a hal igazi ízét, és roston megsütjük. A citromot kifilézzük, szintén kockára vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra daraboljuk. Fontos, hogy az így előkészített vöröshagymát a halfilé visszamaradt zsiradékán pirítsuk le - egészen más ízt kapunk! -, majd tegyünk hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet és kapribogyót. Ahhoz, hogy ezzel az egyszerű módszerrel mégis különleges állagú mártást kapjunk, finomítsuk tejszínnel, legvégül pedig öntsük fel a fehérborral. Figyeljünk oda arra, hogy némelyik fűszer íze a forralásnál háttérbe szorulhat, nyugodtan ízesítsük utána az ételt azzal, amelyiknek erősíteni szeretnénk a dominanciáját. (Ebben most és itt azért nem adnék tanácsot, mert egy-két alkalom után már tudni fogják, az aznapi hangulathoz éppen melyik fűszer ereje, vagy éppen gyengédsége illik.)..

Fogas Orly módra

Fogas Orly módra

Felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk váltogatva a sört és a lisztet, sűrű palacsintatésztát keverünk. Sót, borsot darálunk rá. A hal panírozása: Ehhez az ételhez csíkokra vágjuk a fogasfilét. Villával a sűrű tésztába mártogatjuk a haldarabokat és bő, forró olajban kisütjük. Lyukas kanállal emeljük ki az olajból.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kakukkfüves süllő ŕ la Bajzi

Kakukkfüves süllő ŕ la Bajzi

Az egész recept kezdődhetne úgy, hogy fogjunk egy süllőt. Nos, az én esetemben a recept úgy kezdődik, hogy kapjunk ajándékba egy süllőt. Még Józsi barátom tett egy felelőtlen kijelentést egykor, ami egy süllő nekem való feláldozására vonatkozott. A legfinomabb halnak tartom én is, csakhogy nagyon ritkán horgászom rá. Józsi mindent elkövetetett, hogy megszeressem a süllőzést. Néhány kellemes és kellemesen veszélyes kaland árán megtapasztalhattam, süllőt fogni nem mindig fenékig tejfel. Az íze viszont fenséges! A süllő mellé barátom egy receptet is mellékelt. Mivel az ezzel elkészített halat rendkívül ízletesnek találtam, gondoltam, megosztom a Haldorádó portál látogatóival. Igyekszem sok fotóval, lépésről lépésre bemutatni, hogyan készül az ajándék kakukkfüves süllő à la Bajzi.

Süllő betyárosan

Süllő betyárosan

A megtisztított halat a hasára fektetem, a hátúszóját levágom. Kétújnyi távolságokba beirdalom, aztán alaposan besózom, és az összetört fokhagymával, kívül belül bedörzsölöm. A halat kivajazott/zsírozott tepsibe (hasra) fektetem, majd az irdalásokba tűzöm a vékonyra szelt szalonnacsíkokat. A szájába teszem a fél citromot, és 30-40 percig sütöm...

Hirdetés
Süllő egyben bormártással

Süllő egyben bormártással

A tisztított halat beirdaljuk, szalonnával tűzzük. Hasába sót szórunk, borsot, fél citrom levét és 1 órát pihentetjük sütés előtt. Vajjal kikent tepsibe fektetjük a halat, arccal lefelé, kiterítve. A hátát is sózzuk és olvasztott vajjal meglocsolva forró sütőbe tesszük. Néhány perc elteltével borral locsoljuk, ezt párszor ismételjük, míg a hal megsül...

Süllőfilé roston

Süllőfilé roston

A zöldségeket felszeleteljük, ami a mi esetünkben cukkíni, paprika, paradicsom, gomba, endivia, kaliforniai paprika. Ezután forró olajos serpenyőben roppanósra sütjük. Sülés közben a zöldségeket sózzuk, borsozzuk. A süllő filét a bőrével lefelé helyezzük a serpenyőbe és készre sütjük. Tálaláskor a halat a zöldségek tetejére helyezzük, majd olvasztott vajjal meglocsoljuk....

Sült süllő zöld körettel

Sült süllő zöld körettel

A megtisztított, kibelezett, megmosott süllőt besózzuk. (Esztétikai okokból uszonyát és fejét hagyjuk rajta). Lisztet, fűszerpaprikával összekeverjük, ezzel szórjuk meg a besózott halat illetve megforgatjuk benne...Egy nagy serpenyőben felforrósított olajban lassú tűzön süssük kb. 8-10- percig úgy hogy közben forgatjuk. Ha megsült egy rácson lecsepegtetjük. A zöldségeket külö -külön kislábasokban sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálaljuk. Ízlésesen díszítjük 2 személyes halas tálakon.

Tuti menü