Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Menü hal receptek képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Menü hal receptek - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Menü hal receptek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Halételek - Protein tanácsadó

Halételek - Protein tanácsadó

A halhús fogyasztása annak fehérjetartalmának és könnyen emészthetőségének köszönhetően nagyon népszerű a fitnesz életmódban. A változatosságot nem csak a halak elkészítése adja a mindennapi étkezésben, hanem azok vitamin és ásványi anyag tartalmuk is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre népszerűbbek legyenek. A hal receptek között kifejezetten olyan fogások kerülnek bemutatása, amelyek komplett menüként bármelyik alkalomra, ebédre, vagy vacsorára biztosítják az egészséges fehérjedús táplálkozást a mindennapokban. Változatos elkészítési módok, különböző halhúsok felhasználásával.

Spárgás halfilé

Spárgás halfilé

A halszeleteket kenjék be a szójaszósszal. Ez elég sós, így utána sózni már nem kell. Arra figyeljenek, hogy a halat csak nagyon rövid ideig kell pácolni, így amíg az a szószban áll, addig készítsék el a zöldségeket. A vajat olvasszák fel, erre rakják a spárga feldarabolt törzsét és a többi felkockázott zöldséget. Párolják három percig, majd adják hozzá a spárga fejét és párolják tovább három percet. Ez idő alatt elkészül. Ezután a bepácolt halra öntsék rá a fél citrom levét, majd rögtön rakják a forró serpenyőbe. Nagyon rövid ideg kell sütni, elég minden oldalának 2-3 perc. A szeleteken jól látható, mikor készül el, mivel egyenletesen fehérednek felfelé. Tálaláskor szórják a hal és a zöldségköret tetejére a felaprított friss kaprot...

Variációk halas finomságokra

Variációk halas finomságokra

Az ünnep alatt szeretnéd valamilyen finom, de egészséges halas fogással meglepni szeretteidet? Ha nem szeretnél órákat bíbelődni egy-egy fogás elkészítésével, akkor válassz Béres Alexandra receptjei közül! Serpenyős zöldséges tőkehalfilé - Így készítsd a tőkehalfilét: A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt, és együtt pároljuk készre. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kész tőkehalfilé-kockákkal, és összeforraljuk őket. Petrezselyemzölddel díszítjük. Vehetünk készen kapható wokzöldségkeveréket is, azzal hamarabb elkészül az étel....Dijoni tengerihal-filé

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Variációk karácsonyi halvacsorára

Variációk karácsonyi halvacsorára

Nincs karácsony hal nélkül. De nemcsak a hagyományos halászlé-rántotthal menü létezik ám. Összeállításunkban rengeteg különlegesebbnél különlegesebb halétel receptje közül válogathatsz. Tedd különlegessé az ünnepi ételsort! Karácsony előtt a szupermarketek különösen pazar kínálattal kedveskednek nekünk. A jégágyban lehűtött friss halakat már jó előre megvásárolhatjuk, és előkészített állapotban tárolhatjuk a mélyhűtőben. Így a nagy nap előtt alig akad dolgunk vele. Nézzük a recepteket: Zöldfélékkel és erdei gombákkal sült keszeg - Hideg tengeri halfantázia - Bundázott pontyderék kaviárral - Garnélás halszeletek - Lazacos avokádó - Rántott hal dióbundában - Majonézes - céklás heringsaláta - Lazacszeletek zöldségágyon - Kaviáros lazac -

Tuti menü