Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Különlegességek halból képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Különlegességek halból - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Különlegességek halból
Keresés
Találatok száma - 3 db
Gyerekbarát haltermékek az egészségért

Gyerekbarát haltermékek az egészségért

Hazai halból készített, egyedülálló preventív termékcsalád. Hozzáadott tartósítószert-. glutént-, tejet-, tojást-, nitritet-, szóját nem tartalmaz! Így könnyen adhat a gyermekeknek, felnőtteknek változatosan halterméket, akár szendvicsben is. A halfogyasztás kiemelten fontos, egészségmegőrző szerepe minden korosztálynak ajánlott. Próbálja ki, és támogassa a hazai termékeket!

Haltöpörtyű

Haltöpörtyű

Az efféle ételek nagyon szeretik a Balaton környéki száraz fehér borokat. Amik mellé viszont, ha csak beszélgetős poharazgatásra ülünk le, a legjobban csúszik a haltöpörtyű. Íme a recept. Hozzávalók 4 főre: kerítsünk friss ponty hasa aljából 80 dekát. Vágjuk 2x2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután szép sorban paprikás lisztbe forgatjuk a halkockákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A zsiradéktól lecsöpögtetett (papírtörlőre is szedhetjük, hogy magába szívja a felesleges olajat) haltöpörtyűt karikára vágott lilahagymával, zöld paprikával, paradicsommal, friss fehér kenyérrel kínáljuk.

Kaviáros palacsinta

Kaviáros palacsinta

A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki. Lisztbe, felvert nyers tojásba mártjuk, majd ismét lisztbe forgatjuk. Azonnal 180 fokos olajba rakjuk, és 5-6 perc alatt szép világosbarnára megsütjük. Két részletben süssük meg, hogy a kis palacsintáknak elegendő helyük legyen úszni, különben összeragadhatnak. Az olajból kivéve, papírtörülközőn leszárítjuk, és tetszés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk...

Tuti menü