Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hal receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Görög - Káposztás [2. oldal]
részletek »

Hal receptek képes leírás: Görög - Káposztás [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 73 db
Görög halsaláta

Görög halsaláta

A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük. A hagymát negyed szeletekre vágjuk. A halszeleteket lapos lábasba fektetjük. Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk. Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi. Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek. A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk. A levet tovább főzzük, sűrítjük. A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük. Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik...

Gyerekbarát haltermékek az egészségért

Gyerekbarát haltermékek az egészségért

Hazai halból készített, egyedülálló preventív termékcsalád. Hozzáadott tartósítószert-. glutént-, tejet-, tojást-, nitritet-, szóját nem tartalmaz! Így könnyen adhat a gyermekeknek, felnőtteknek változatosan halterméket, akár szendvicsben is. A halfogyasztás kiemelten fontos, egészségmegőrző szerepe minden korosztálynak ajánlott. Próbálja ki, és támogassa a hazai termékeket!

Halas spagettisaláta

Halas spagettisaláta

A spagettit apróra törjük, majd a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítve, hagyjuk kihűlni. Közben mély salátástálban elkészítjük a mártást, amihez a majonézt simára keverjük a kefirrel és a sprotni leszűrt olajos levével. Ezután hozzáöntjük a kicsavart citrom átszűrt levét (hogy a citrommagok ne kerülhessenek a salátába), és belekeverjük a megtisztított, valamint összezúzott fokhagymát, meg a nagyon apróra összevágott petrezselyemzöld felét. Megsózzuk és megborsozzuk. Ezután adjuk bele a megmosott és letörülgetett, vékony csíkokra aprított héjas uborkát, ezt követően pedig a főtt spagettit is beleforgatjuk. Hozzáadjuk még a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a kis darabokra szétszedett halacskákat. A salátát óvatosan összekeverjük, és jól befedve, legalább fél napig érleljük a hűtőszekrényben...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Halászlé - egy kis néprajz

Halászlé - egy kis néprajz

A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a 'Halpaprikás halászosan' nevű étel elkészítési módját. A halászos mód lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. A valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty), a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika azaz a 'törökbors', és a vöröshagyma. Sokak véleménye szerint nem kell passzírozni a halászlét, ugyanis a halászlé elkészítési módja és lényege a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik. Azonban már a 19.századtól különféle készítési hagyományok alakultak ki a a Tisza mellett, a Duna mindkét oldalán, a Balatonnál, a halásztanyákon és a polgári konyhákon. A klasszikus szegedi halászlé lényeges eleme például a paszírozás. A halászlé főzését akkor kell befejezni, ha a hüvelyk-, és mutatóujj összeragad az étel gőzében.

Halászlé - majdnem szegedi

Halászlé - majdnem szegedi

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is! Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A halfilét csíkikra szeleteljük...

Halászlé - Mama konyhájából

Halászlé - Mama konyhájából

A halakat megtisztítjuk, a vegyes halat nagyobb darabokra vágjuk. A pontyot kifilézzük. A pontyfiléket nagyon sűrűn a bőréig beírdaljuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, majd a halbelsőséggel együtt (ikra/tej) a hűtőbe tesszük. A vöröshagymát félkarikákra (félfőre) vágjuk. A vegyes halat, a ponty fejjel és gerinccsonttal, a hagymával, paradicsommal, paprikával és a csípős paprikával, kb. 2,5-3 l vízben feltesszük főni. Sózzuk és erős tűzön addig főzzük, amíg a halhús a csontokról teljesen leválik. Ezt a hal alaplevet passzírozva átszűrjük, majd újra felforraljuk. Amikor forr és a zsírkarikák a lé felszínére feljöttek, ezekbe a karikákba szórjuk a pirospaprikát (elkeverni nem szabad!). Ha a paprika feloldódott beletesszük a halfiléket és belsőséget, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Halászlé korhelyesen

Halászlé korhelyesen

Alaplevet főzünk ugyanúgy, mint a hagyományos halászlénél, majd 1-2 babérlevéllel, 1 kiskanál Univer mustárral és fél citrom levével 5-6 percig forraljuk, ezután a pácolt halat hozzáadjuk, és még kb. 6 percig főzzük. Végül 2-3 deci tejföllel dúsítjuk. Utóbbit úgy adjuk hozzá, hogy először egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a halászléhez, nehogy csomós legyen.

Halételek - Protein tanácsadó

Halételek - Protein tanácsadó

A halhús fogyasztása annak fehérjetartalmának és könnyen emészthetőségének köszönhetően nagyon népszerű a fitnesz életmódban. A változatosságot nem csak a halak elkészítése adja a mindennapi étkezésben, hanem azok vitamin és ásványi anyag tartalmuk is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre népszerűbbek legyenek. A hal receptek között kifejezetten olyan fogások kerülnek bemutatása, amelyek komplett menüként bármelyik alkalomra, ebédre, vagy vacsorára biztosítják az egészséges fehérjedús táplálkozást a mindennapokban. Változatos elkészítési módok, különböző halhúsok felhasználásával.

Halfogyasztás - pikkelyes gyógyír

Halfogyasztás - pikkelyes gyógyír

Egészségesek, megszépítik a hajunkat és a bőrünket, ráadásul degeszre tömhetjük velük magunkat anélkül, hogy hízástól kellene tartanunk. Számos variációban elkészítve rendszeresen tarthatunk halas napokat. Egészen biztosan nem fogjuk megunni! Nem titok, hogy az északi népek - kiváltképp a tengerpartok lakói - jóval hosszabb életet élnek, mint mások. Amennyiben hihetünk a statisztikai adatoknak Finnországban és Svédországban közel nyolcszor annyi hal fogy évente, mint hazánkban. Sajnos Magyarország az európai átlag mögött is elmarad, hiszen az osztrákok vagy a lengyelek is több, mint háromszor annyi halat fogyasztanak, mint mi. A hal nemcsak fehérjékben és vitaminokban (D, B2, B12) gazdag, jelentős ásványianyag- és nyomelemforrás (jód, szelén, fluor) is egyben. A benne rejlő omega-3 zsírsavnak köszönhetően a gyakori halfogyasztás jótékony hatással van az egész testre. Csökkenti az időskori szem-megbetegedéseket, a mellrák-, az infarktus-, az érelmeszesedés- és az agyvérzés kockázatát és hatékony segítséget nyújt a depresszió ellen is.

Hirdetés
Halsaláta

Halsaláta

A feldarabolt halra rányomjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal és állni hagyjuk. A hagymát megpároljuk az olajban, rátesszük a kelbimbót, majd a lecsurgatott halat. Kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtokat és a paprikát felkockázzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát ízlés szerint, majd visszatöltjük a paradicsomokba, és rátesszük a levágott paradicsomok tetejét. A halas edénybe visszatéve megpároljuk. A burgonyát főzés után áttörjük, kivajazott tűzálló tál aljára egy ujjnyit terítünk belőle, meghintjük reszelt sajttal, és így rétegezzük. Erre kerül majd a hal és a kelbimbó...

Haltöpörtyű

Haltöpörtyű

Az efféle ételek nagyon szeretik a Balaton környéki száraz fehér borokat. Amik mellé viszont, ha csak beszélgetős poharazgatásra ülünk le, a legjobban csúszik a haltöpörtyű. Íme a recept. Hozzávalók 4 főre: kerítsünk friss ponty hasa aljából 80 dekát. Vágjuk 2x2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután szép sorban paprikás lisztbe forgatjuk a halkockákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A zsiradéktól lecsöpögtetett (papírtörlőre is szedhetjük, hogy magába szívja a felesleges olajat) haltöpörtyűt karikára vágott lilahagymával, zöld paprikával, paradicsommal, friss fehér kenyérrel kínáljuk.

Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával

Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával

Harcsafilét készítünk bakonyi módra túrós csuszával. Első lépésben a harcsafilét egy serpenyőben felforrósított olajban elősütjük. Közben elkészítjük a bakonyi gombás ragut. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és egy másik serpenyőbe olajon pirítani kezdjük. Aprítunk még hozzá kaprot, aminek egyelőre csak a felét adjuk az alapunkhoz. Ezután hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal és fekete borssal. A fűszerezés után a zöldségeket készre pároljuk. A harcsahúst félig megsült állapotban kiszedjük a serpenyőből. Ha a zöldségek kellőképpen megpárolódtak, őrölt piros paprikával megszórjuk. A ragu sűrűségét burgonyaliszt hozzáadásával fokozhatjuk. Ezután tejszínt öntünk hozzá, és összeforraljuk...

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és a tűzhelyről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Beletesszük a 2 x 2 cm-es kockákra vágott halat, megsózzuk és erős tűzön kevés folyadék pótlásával megpároljuk benne. Ezután tejfölt keverünk el liszttel csomómentesre, hőkiegyenlítjük, és az ételhez adjuk. Kiforraljuk, és ha kell, még sózzuk. A csuszához a szalonnát apró kockára vágjuk, majd kipirítjuk...

Kagyló sütőben

Kagyló sütőben

Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton. Hideg, folyó víz alatt sikáljuk le a kagylók héját, a 'szakállukat' tépkedjük ki. Öntsük a bort egy nagy lábosba és adjunk hozzá kb. ugyanannyi vizet, forraljuk fel, majd dobjuk bele a kagylókat, fedjük le, nagy lángon főzzük, amíg 3-4 perc alatt kinyílnak a kagylók. (dobjuk ki, amelyik nem nyílt ki!). A morzsát, a felaprított petrezselymet és a fokhagymát pirítsuk meg enyhén olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. Szedjük szét a kagylókat, a kagylóhúst héjastól tegyük egy tepsibe, szépen egymás mellé őket. Szedjünk mindegyikre egy adag morzsát, pár perc alatt süssük ropogósra a sütőben

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

Aki a kagylót szereti, örülni fog ennek a receptnek. Semmi faxni, felesleges ténykedés, az eredmény mégis fenomenális. A kockára vágott szalonnát kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sok petrezselyemzöldet, kagylóhúst. Fűszerezzük, majd fehérborral, tejszínnel ízesítjük, beforraljuk...

Kakukkfüves süllő ŕ la Bajzi

Kakukkfüves süllő ŕ la Bajzi

Az egész recept kezdődhetne úgy, hogy fogjunk egy süllőt. Nos, az én esetemben a recept úgy kezdődik, hogy kapjunk ajándékba egy süllőt. Még Józsi barátom tett egy felelőtlen kijelentést egykor, ami egy süllő nekem való feláldozására vonatkozott. A legfinomabb halnak tartom én is, csakhogy nagyon ritkán horgászom rá. Józsi mindent elkövetetett, hogy megszeressem a süllőzést. Néhány kellemes és kellemesen veszélyes kaland árán megtapasztalhattam, süllőt fogni nem mindig fenékig tejfel. Az íze viszont fenséges! A süllő mellé barátom egy receptet is mellékelt. Mivel az ezzel elkészített halat rendkívül ízletesnek találtam, gondoltam, megosztom a Haldorádó portál látogatóival. Igyekszem sok fotóval, lépésről lépésre bemutatni, hogyan készül az ajándék kakukkfüves süllő à la Bajzi.

Káposztás afrikai harcsafilé

Káposztás afrikai harcsafilé

A filézett harcsát 8-10 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, kevés olajon (az ínyencek szalonna pörc zsiradékán) serpenyőben mindkét oldalán rövid ideig pirosra sütjük. A káposztát enyhén átöblítjuük vízzel, de azért ne teljesen áztassuk ki, kóstoljuk meg, mert akkor jó, ha savanyú marad.Az apróra vágott hagymát kevés olajon (zsiradékon) üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, szemesborsot, babérlevelet. Vigyázva, nehogy odakapjon, éppen csak hogy átforrósodjon. Rádobjuk a savanyúkáposztát, kevés vízzel puhára pároljuk. Egy tepsibe alulra rakjuk a káposztát, rá harcsaszeleteket. Tetejére ízlés szerint tejfölt teszünk.

Tuti menü