Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Harcsa, csuka - hal receptek képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Harcsa, csuka - hal receptek - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Harcsa, csuka - hal receptek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Csukafilé céklaszósszal

Csukafilé céklaszósszal

Szárítsuk le a halfiléket szalvétával. Keverjük a tejfölbe a feketeborsot, és forgassuk meg benne a filéket. Majd tegyük egy órára hűtőbe. Keverjük a liszthez a zsemlemorzsát és a kaprot. Panírozzuk be vele a halat. Tegyük sütőlapra, és 200 °C-raa előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a hal szép aranybarna színt nem kap. Hámozzuk le, majd vágjuk apró darabokra a főtt céklát. Öntsük egy edénybe a fehérbort, a hallét, a citromlét, és melegítsük forrásig. Öntsük bele a cékladarabokat, és forraljuk újra az egészet. Sóval, fehérborssal ízesítsük. Gyenge tűzön addig kevergessük, amíg a cékla szét nem fő, és sima szószt nem kapunk. Végül habverővel keverjük hozzá a margarint...

Dióolajban konfitált balatoni harcsa

Dióolajban konfitált balatoni harcsa

Az Év Étterme gálán kivétel nélkül mindenki dicsérte a balatonszemesi Kistücsök zsályás babfőzelékkel tálalt balatoni harcsáját. Mi a tányér titka - kérdeztük Jahni Lászlótól, az étterem séfjétől, akitől a receptet is megkaptuk...A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi dióolajjal, hogy éppen ellepje. Friss borsikafüvet adunk hozzá és 60 fokos sütőben 25 perc alatt elkészítjük. A babot megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd zöldség alaplében megfőzzük. A felét simára turmixoljuk, hozzáadjuk a megmaradt babszemeket. Friss zsályalevélből reszelt kecskesajttal, pirított tökmaggal és szőlőmagolajjal készítünk egy 'pestot' és ezzel fűszerezzük a főzeléket. Sóval, borssal és kevés jó minőségű ecettel ízesítjük. A végén vajjal dúsítjuk...

Gombás csukapörkölt juhtúrós sztrapacskával

Gombás csukapörkölt juhtúrós sztrapacskával

Az elmúlt hétvégét szűk családi körben töltöttem. Az újra havazással ijesztgető, erőlködő télben nem sok esélyt láttam a horgászatra, de gondolataim annyira a peca és a halak körül forogtak, hogy pótcselekvésként, ha már fogni nem lehet, legalább együnk halat elhatározásra jutottam. Egy korábbi pergetés alkalmával fogott kettes formájú krokodilpofájút céloztam meg a fagyasztó szekrényben, amolyan téli csukaszezont búcsúztató lakomának szántam ezt a fejedelmi halat...A csukapörkölt elkészítése: A halat megtisztítjuk, fehérre pucoljuk. Ez annyit takar, hogy a pikkelyezés után erőteljesen megkapargatjuk a csuka bőrét - a levakart feketeség az, ami nem kívánt ízek hordozója lehet. (Jelen esetben fagyasztottat használtam, természetesen ezt előbb hagyjuk kiolvadni, ekkor lehet még tovább tisztítani, ha szükséges.) Tisztítás után kétujjnyi szeletekre vágjuk. Besózzuk és állni hagyjuk a hűtőben legalább félórát...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával

Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával

Harcsafilét készítünk bakonyi módra túrós csuszával. Első lépésben a harcsafilét egy serpenyőben felforrósított olajban elősütjük. Közben elkészítjük a bakonyi gombás ragut. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és egy másik serpenyőbe olajon pirítani kezdjük. Aprítunk még hozzá kaprot, aminek egyelőre csak a felét adjuk az alapunkhoz. Ezután hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal és fekete borssal. A fűszerezés után a zöldségeket készre pároljuk. A harcsahúst félig megsült állapotban kiszedjük a serpenyőből. Ha a zöldségek kellőképpen megpárolódtak, őrölt piros paprikával megszórjuk. A ragu sűrűségét burgonyaliszt hozzáadásával fokozhatjuk. Ezután tejszínt öntünk hozzá, és összeforraljuk...

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és a tűzhelyről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Beletesszük a 2 x 2 cm-es kockákra vágott halat, megsózzuk és erős tűzön kevés folyadék pótlásával megpároljuk benne. Ezután tejfölt keverünk el liszttel csomómentesre, hőkiegyenlítjük, és az ételhez adjuk. Kiforraljuk, és ha kell, még sózzuk. A csuszához a szalonnát apró kockára vágjuk, majd kipirítjuk...

Hirdetés
Káposztás afrikai harcsafilé

Káposztás afrikai harcsafilé

A filézett harcsát 8-10 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, kevés olajon (az ínyencek szalonna pörc zsiradékán) serpenyőben mindkét oldalán rövid ideig pirosra sütjük. A káposztát enyhén átöblítjuük vízzel, de azért ne teljesen áztassuk ki, kóstoljuk meg, mert akkor jó, ha savanyú marad.Az apróra vágott hagymát kevés olajon (zsiradékon) üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, szemesborsot, babérlevelet. Vigyázva, nehogy odakapjon, éppen csak hogy átforrósodjon. Rádobjuk a savanyúkáposztát, kevés vízzel puhára pároljuk. Egy tepsibe alulra rakjuk a káposztát, rá harcsaszeleteket. Tetejére ízlés szerint tejfölt teszünk.

Kemencés harcsa egészben sütve

Kemencés harcsa egészben sütve

Veszek a halászoktól egy 3kg-os folyami harcsát, majd megtisztítom. Sózom, borsozom, friss bazsalokommal, rozmaringgal beszórom. Hátát 2cm-enkét teljesen bevágom, melyekbe bacon szalonna csíkokat illesztek. Testét citrom levével locsolom, sonkával borítom, majd a szájába teszek egy citromot díszítésként. Alufóliával letakarva 30 percig sütöm a kemencében parázs mellett, majd kb. 20 percig alufólia nélkül pirítom.

Rácos afrikai harcsa

Rácos afrikai harcsa

A halat hosszában kettévágjuk, 2 ujjnyi távolságban bevagdaljuk és besózzuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk hideg vajjal, rárakjuk a meghámozott és vastagabb karikákra vágott burgonyát, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben kb. 10 percig pároljuk. Rátesszük a halat, a bevágásokba vajat és ízlés szerint vékonyra vágott füstölt szalonna szeleteket teszünk. A burgonyára meg a halra rárakjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát és karikára vágott paradicsomot, meglocsoljuk tejföllel, meghintjük pirospaprikával és visszatéve a sütőbe, pirosra megsütjük. Sütés után forrón, a tepsiben tálaljuk.

Részeges halszeletek Röstivel

Részeges halszeletek Röstivel

A harcsaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, besózzuk és 1 dl citromlével meglocsoljuk, 10-12 percig állni hagyjuk. Lisztben megforgatjuk és egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, (annyit, hogy 2-3 mm-re érjen a halszeletekre) sütés közben átforgatjuk. Az olajból kiszedjük és lecsepegtetjük...A cukrot karamellizáljuk (világos barnára olvasztjuk) vörösborral felöntjük, 6 dkg lisztből, amihez hozzá keverjük a fűszerpaprikát, kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, majd szűrőn keresztül hozzáöntjük. Sóval, gyömbérrel, citromlével ízesítjük, 5-8 perc főzés után tálaljuk. 175 'C-os bő olajban röstit sütünk mellé. Rösti: alapanyaga a lapcsánkához (tócsnihoz) hasonló

Hirdetés
Szakállasi törpeharcsa paprikás

Szakállasi törpeharcsa paprikás

A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk...

Tuti menü