Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Halsaláta, ráksaláta - hal recept képes leírás - Hal receptek.tlap.hu
részletek »

Halsaláta, ráksaláta - hal recept - Hal receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hal-receptek.tlap.hu » Halsaláta, ráksaláta - hal recept
Keresés
Találatok száma - 9 db
Avokádó és füstölt pisztráng saláta

Avokádó és füstölt pisztráng saláta

Egyszerű és egyben nagyszerű recept saláta- és halkedvelőknek! ...Hámozzuk meg az avokádókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szétszedett füstölt pisztrángot is. Vigyázzunk, a pisztrángban lehetnek szálkák, de azt kezünkkel könnyedén eltávolíthatjuk belőle. Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba...

Görög halsaláta

Görög halsaláta

A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük. A hagymát negyed szeletekre vágjuk. A halszeleteket lapos lábasba fektetjük. Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk. Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi. Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek. A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk. A levet tovább főzzük, sűrítjük. A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük. Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik...

Halas spagettisaláta

Halas spagettisaláta

A spagettit apróra törjük, majd a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítve, hagyjuk kihűlni. Közben mély salátástálban elkészítjük a mártást, amihez a majonézt simára keverjük a kefirrel és a sprotni leszűrt olajos levével. Ezután hozzáöntjük a kicsavart citrom átszűrt levét (hogy a citrommagok ne kerülhessenek a salátába), és belekeverjük a megtisztított, valamint összezúzott fokhagymát, meg a nagyon apróra összevágott petrezselyemzöld felét. Megsózzuk és megborsozzuk. Ezután adjuk bele a megmosott és letörülgetett, vékony csíkokra aprított héjas uborkát, ezt követően pedig a főtt spagettit is beleforgatjuk. Hozzáadjuk még a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a kis darabokra szétszedett halacskákat. A salátát óvatosan összekeverjük, és jól befedve, legalább fél napig érleljük a hűtőszekrényben...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Halsaláta

Halsaláta

A feldarabolt halra rányomjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal és állni hagyjuk. A hagymát megpároljuk az olajban, rátesszük a kelbimbót, majd a lecsurgatott halat. Kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtokat és a paprikát felkockázzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát ízlés szerint, majd visszatöltjük a paradicsomokba, és rátesszük a levágott paradicsomok tetejét. A halas edénybe visszatéve megpároljuk. A burgonyát főzés után áttörjük, kivajazott tűzálló tál aljára egy ujjnyit terítünk belőle, meghintjük reszelt sajttal, és így rétegezzük. Erre kerül majd a hal és a kelbimbó...

Kapros halsaláta

Kapros halsaláta

25 dkg sózott heringet (vagy hagymás halat) megmosunk, a húsát gerincről lefejtjük. 15 dkg nyers uborkát, 1 kis fej hagymát, 1 főtt burgonyát, 1 hámozott almát és a vékony halat csíkokra vágjuk. Fél citrom levével, egy kávéskanálnyi olajjal, 5 ek porcukorral, borssal, szerecsendióval, fél deci fehér borral, vágott kaporral, mustárral ízesítjük (ha nem heringből készült, megsózzuk). Főtt tojással, uborkával, vágott kaporral díszítjük, hidegen tálaljuk

Hirdetés
Mozzarellás tonhalsaláta

Mozzarellás tonhalsaláta

A salátát és a paradicsomot megmosom, felaprítom, majd a tányérra halmozom. Azért használok koktélparadicsomot, mert sokkal látványosabbnak tartom, de a salátát nyugodtan készíthetjük hagyományos paradicsomból is. A mozzarella sajtot, a tonhaldarabokat és az olívabogyót egyszerűen csak a zöldségágyra halmozom. A salátát kevés sóval és borssal ízesítem, majd meglocsolom az olajjal és a citromlével.

Rákkal töltött avokádó

Rákkal töltött avokádó

Igazi ínyencfogást ajánlunk erre a hétre. Vendégeinket is elkápráztathatjuk vele, de kitűnő meglepetés egy ünnepi vacsorára is...Az avokádókat vágjuk kétfelé, majd a magját óvatosan vegyük ki. Egy teáskanállal vájjuk ki a belsejüket. Tegyük a húst egy tálba, majd adjuk hozzá a főtt koktélrákot, a vékonyra felszeletelt zellerszárat, a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a meghámozott, majd kis kockákra vágott citromot is. Ízesítsük sóval és őrölt borssal.

Tonhalas babsaláta

Tonhalas babsaláta

A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Leveskockával megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A halat roston megsütjük, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát vékony negyedszeletekre vágjuk, az olajbogyókat megfelezzük. Az olajból a citromlével, sóval, borssal és a finomra vágott fűszerekkel dresszinget készítünk. A lecsurgatott babot a hagymával és az olajbogyóval együtt a dresszinggel elkeverjük...

Tonhalsaláta

Tonhalsaláta

Ez egy finom, egészséges, és könnyű saláta a tonhal kedvelőinek. A citrom miatt kellemes, frissítő hatású könnyű saláta. Csak ajánlani tudom! A nagyobb levelű salátákat felcsíkozzuk, a rukkolát, madársalát hozzáadjuk, és egy tálban összekeverjük őket. Most az öntetet készítjük el. Egy csészébe tesszük az összetevőket, alaposan elkeverjük, majd a salátára öntjük, végül kezünkkel beleforgatjuk a salátába. Most a salátát elrendezzük a tányéron, rajta pedig a tonhalat...

Tuti menü